Sinuciderea Ielelor – Și dacă destinul său era tocmai cel de care încercase să fugă?

Sinuciderea IelelorAna Mănescu nu scrie pentru oricine, fiindcă în cuvintele ei nu sunt povești despre simpla devenire a omului, ci mai mult despre zbuciumul sufletesc pe care preferăm să nu îl vedem. Poveștile Anei nu sunt despre ce e urât în viața noastră, ci despre negura care ne face deosebiți. Scriitura Anei expune o lume pe care deseori evităm să o explorăm, o lume în care lucrurile sunt cu susul în jos și nimeni nu are o problemă cu asta.

După ce a experimentat cu o realitate acută în romanele alter.ego. și Stresul dintre orgasme și a făcut câțiva pași în lumea fantasticului prin volumul de proză scurtă Quasar, Ana Mănescu trece de-a binelea granița fantasticului cu noul său volum de povestiri, Sinuciderea Ielelor. Incluzând teme și motive populare, precum și personaje familiare din basmele copilăriei noastre, Sinuciderea Ielelor cuprinde un univers matur construit, plin de emoții și răsturnări neașteptate de situație. (Ana-Maria Anghelescu)

Volumul de povestiri Sinuciderea Ielelor a fost publicat la editura Herg Benet, în colecția Cărțile Arven, pe 26 mai 2018.

Spune-ți părerea și dă-i o notă pe Goodreads.

Citește Nereida în Revista de suspans.

În loc de playlistul cu care obișnuiesc să însoțesc cărțile, vă las cu melodiile celtice ale lui Adrian von Ziegler. O să înțelegeți. Iar de vă vine să porniți pe dealuri verzi, încercînd să uniți clanuri, căutînd castele fermecate și dragoni, chemați-mă și pe mine, chiar dacă aventurile, spunea Bilbo, te fac să întîrzii la cină. Unele lucruri merită.


Cuprins


Nereida | În căutarea zmeului pierdut | Balaura și Ascalon | Valea Nandrii | Lucerna extincta | Tinerețe fără de bătrînețe și moarte fără de viață | Alergia | Interviul | Coborîți? | Sinuciderea Ielelor | Începuturile de la sfîrșitul lumii


Adoptă sau dăruiește Sinuciderea Ielelor


editură | Libris


Păreri despre Sinuciderea Ielelor


Știam că Ana este o zână, dar este și o vrăjitoare a cuvintelor. Scrie despre temeri, dorințe și poveștile copilăriei, despre cât de ușor este să îți renegi moștenirea și să îți schimbi destinul, despre curajul cu care întunericul este îmbrățișat, iar răul, sub diverse înfățișări, până la urmă, acceptat. (Simona Stoica)


Ce am povestit despre Sinuciderea Ielelor


Sinuciderea Ielelor este tot despre identitate, despre destin versus alegere, dar aici se schimbă specia. Este prima care va fi cu adevărat literatură speculativă, nu cu elemente vagi, ca în restul cărților mele. Fiecare povestire din volum are în centru o creatură fantastică feminină, iar eu încerc să mă inspir îndeosebi din mitologia română. (ArtMinds)

Sinuciderea Ielelor este un ciclu de povestiri în care niște creaturi fantastice se luptă cu identitatea lor și trebuie să accepte sau să își refuze destinul. Urmează întrucîtva o structură lovecraftiană, în sensul în care povestirile pornesc cu scene relativ normale și coboară în disperare, nebunie sau moarte. (Cărți cu colți)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *