Where I end and you begin

În Pilotul seriei povesteam că nu am toate soluțiile pentru o viață sustenabilă și minimalistă. Nu am toate răspunsurile. Nici măcar nu mi-am pus toate întrebările. Am, însă, (re)surse de inspirație.


YouTube


Pick Up Limes – Sadia are o voce, un zîmbet și o căldură care mă relaxează instantaneu, iar cinematografia clipurilor ei este splendidă. Vorbește despre minimalism, mentalități sănătoase și nutriție vegană.

Matt D’Avella – Regizorul documentarelor Minimalism și Unstuck, Matt transmite mesaje echilibrate despre minimalism în viață și în carieră, iar doza de umor și sarcasm din fiecare clip e perfectă. Matt este și gazda unui podcast, The Ground Up Show, în cadrul căruia vorbește cu invitații săi despre creativitate și productivitate.

muchelleb – organizare și minimalism

Gabriela Deleanu – minimalism în România


Documentar & scurtmetraj


Nature Is Speaking – actori dau glas mai multor elemente ale naturii, cu mesajul: Natura nu are nevoie de oameni. Oamenii au nevoie de natură.

The Heart Followers – o familie din Norvegia construiește o casă complet sustenabilă.

Minimalism: A Documentary About the Important Things – regizat de Matt D’Avella (pe canalul său de pe YouTube are o serie de episoade scurte din culise), documentarul promovează mișcarea prin intermediul lui Joshua Fields Millburn și Ryan Nicodemus (The Minimalists), precum și a altor minimaliști, arhitecți, autori și sociologi. Mesajul este că fericirea nu se găsește în posesiuni sau în contul bancar, ci într-un trai însemnat, intenționat, autentic, iar succesul nu mai este definit de material, cît este de curajul de a-ți urma propriul drum.


Blog


Simona Rentea – ca mine, abia pornește pe drumul de a scrie despre călătoria ei spre zero waste, dar noi am purtat de-a lungul anilor muuulte discuții despre sustenabilitate & minimalism și ne tot încurajăm una pe alta să le așternem pe bloguri. Așadar, e trecută prima aici, cu rost de împungere. ♥

Cutia de carton – responsabilitate socială, comunitate, ecologism.

Gabriela Deleanu – pe lîngă canalul de YT, scrie și pe blog despre minimalism.

Diana Solomon x NALU – o rubrică despre minimalism în completarea principiilor de la baza brandului românesc de lenjerie intimă și costume de baie.

Diana scrie despre minimalism și pe blogul ei, precum și în newsletterul that tiny change.

My Morning Routine – nu-i direct legat de sustenabilitate & minimalism, dar pentru mine cele două înseamnă un trai eficient. Iar MMR vorbește despre primele ore ale construirii acestuia.

becoming minimalist

Zen Habits

The Minimalists


Grupuri pe Facebook


Eco-frugal în România

Șezătoare eco-friendly


Eco beauty & wardrobe


Organik.ro – de aici îmi cumpăr toate produsele cosmetice, avînd grijă să le aleg pe cele cruelty free, fair trade, eventual produse local și cît mai naturale (verific mereu lista de ingrediente). Pentru a putea comanda din magazin, trebuie să vă creați un cont de utilizator, iar dacă o faceți la recomandarea mea, veți primi 5% reducere la prima comandă.

NALU – lenjerie din bumbac organic, cu cusături fine și design minimalist, extrem de confortabilă. Brandul este românesc și se implică social: profiturile din vînzarea The GOOD Bodysuit merg spre Asociația ANAIS, în sprijinul victimelor violenței domestice.

Dume de Mestecat – jocuri de cuvinte și design atractiv pe tricouri din bumbac organic sau genți din pînză, de la două antreprenoare din România.

Made in Roșia Montană – articole din lînă Merino, tricotate de femei din Transilvania. 10% din profit merge către Cercetașii din Roșia Montană.


To build a home


You need candles, conform danezilor. Și taman ce am descoperit lumînări naturale în recipiente upcycled: Cup & Candle.


Voi ce recomandări aveți?


Radiohead – Where I End and You Begin

3 Comments

  1. Pingback: Cum a început călătoria mea spre o viață fără risipă

  2. http://www.korydeea.com e my all time source pt chestii practice si info pretioase pt Bucuresti. de fapt , ea ne-a inspirat pt cele 2 editii de Iulie fara Plastic despre care a scris si Simona Pop pe blogul ei. cu aceasta ocazie te invit si la biblioteca Emil Garleanu unde eu activez ca voluntar. Pt mine mersul la biblioteca are multe valente,printre care si una minimalista 🙂
    cateva imagini ca sa te starnesc 🙂 http://zambetsisanatate.ro/2018/10/08/o-biblioteca-de-vis/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *